Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Kameraløs fotografi-workshop

October 16, 2021 @ 13:00 - 15:30

Plot/Oslo inviterer til kameraløs fotografi-workshop med fotokunstner Marit Silsand

PÅMELDING OG OPPMØTE

Arrangementet er gratis, og åpent for alle mellom 15 og 25 år. Oppmøtet er på Startblokka på Linderud klokken 13.00-15:30. Klikk her for påmelding.

OM WORKSHOPEN

Solfotografi – det kameraløse bildet.
Denne workshopen fokuserer på hvordan å fotografere uten kamera, betydningen av lys og mørke, selvportrett og gjengivelse av organiske materialer på en fotosensitiv overflate. Vi skal lage kameraløse fotoportretter på gjenbrukstekstil eller papir, og se på kontrasten mellom det analoge portrettet og dagens portretter tatt med mobilkamera.
Vi anbefaler å ta med noe personlig tekstil; eksempelvis en t-skjorte, tote bag, skjerf, putetrekk etc. Kriteriene for tekstilen som brukes er at det skal være lyst (helst hvitt), og av bomull. Papir og annet utstyr er på workshopen.

OM TEKNIKKEN

Cyanotypi er en analog fotografisk prosess, som ble oppfunnet av den kvinnelige botaniker og fotograf Anna Atkins på 1840-tallet. Det er en metode som tillater billedtaking uten kamera.
OM KUNSTNEREN
Marit Pethsiri Silsand (f. 1980) er fotograf og billedkunstner med utdannelse fra Gerrit Rietveld Academie (Amsterdam), San Francisco Art Institute (San Francisco) og Fatamorgana Billedkunstskole (København). Silsand har atelier på Bjørka – verksted for kamerbasert kunst i Oslo og har tidligere stilt ut ved blant annet Vestlandsutstillingen-20 kuratert av Elise By Olsen, Fossen Rom & Forlag (Oslo), Open Out Festival (Tromsø) og Interkulturelt Museum (Oslo).
Foto: Marit Silsand

Details

Date:
October 16, 2021
Time:
13:00 - 15:30
Website:
https://facebook.com/events/s/cyanotypi-workshop-med-fotokun/589505198762710/

Venue

Startblokka
Østre Aker vei 90
Oslo, 0596 Norge
+ Google Map
View Venue Website
Scroll to Top