Møt virksomhetene

Startblokka kjennetegnes av en miks av private, frivillige og offentlige virksomheter, blant annet innen innovasjon, kunst, gjenbruk og sosial bærekraft. Alle bidrar til inkluderende aktivitet og sosial utvikling.

Annelen Røe (F.1989) er utdannet billedkunstner ved Kunstakademiet i Bergen. Hun arbeider på tvers av medier, men det er hovedsaklig en utforskning av fotografiet som står sentralt i hennes praksis.
Billedkunstner og forfatter. Selvstændig forlagsvirksomhed.Astrid Hjortdal arbejder hovedsageligt med tekst og skulptur. På startblokka opstarter hun et kunstnerdrevet forlag som har til mål at holde
B9 Sykkelfix tar service på din sykkel. Delvis ungdomsdrevet. Arrangerer kurs for ungdom.
Hovedsakelig forfatter, men også gjendikter, oversetter og redaktør for litteraturtidsskriftet Beijing Trondheim.
Bergljot&co er et grafisk designstudio og består av Tiril Haug Johne, Tonje Lona Eriksen, Johannes Jellum og Victoria Ydstie Meyer.
I businessklassene på Startblokka etablerer elevene sine egne ungdomsbedrifter, der de selv bestemmer hva som skal være deres forretningsidé.
Frivillige kvinner som støtter, veileder og hjelper andre kvinner i lokalmiljøet, og skaper møteplasser gjennom aktiviteter og arrangementer.
Formålet med Dyretråkket musikklag er å kunne gi lokale musikere og sangere en mulighet for øving og fremføring av sin musikk.
Eivind Hofstad Evjemo er forfatter og kurator. Gitt ut fem bøker som forfatter og flere bøker som redaktør. Liker å jobbe i skjæringspunktet kunst og litteratur.
Billedkunstner med utstillingsvirksomhet i Norge og internasjonalt.
Eline Medbøe er tekstilkunstner og jobber med tekstile objekter, klær og installasjoner og relasjonelle prosjekter. Medbøe har startet den frivillige organisasjonen Relove som også er på Startblokka.
Elisabeth Høyer er illustratør, tegneserieskaper og billedkunstner. Hun jobber også som lærer, og har holdt tegnekurs for barn.
Giulia Mangione er en billedkunstner som jobber mest med fotografi. Bildene hennes er i grenselandet mellom dokumentar og fiksjon.
Vintagebutikk på nett med en kurert samling møbler og interiør, i kategoriene retro, vintage og antikk. De tilbyr hjemkjøring i Oslo.
GoBamboo er en bedrift med grønt fokus. De produserer og importerer økologiske og miljøvennlige varer med ett mål for øyet: Produktene skal være gode for kropp og sjel, og bærekraftige for omgivelsene
Band som produserer egen musikk. Spiller konserter og bidrar med musikk og god stemning på blokka.
Hedda Hørran er utøvende billedkunstner, filmskaper og skribent.
Hindu Swayamsevak Sangh (HSS) er en frivillig og ideell organisasjon rettet mot barn og unge.
Ilavenil Vasuky Jayapalan er en transdisiplinær kunstner/designer fra Groruddalen. HamrHeim er en lavterskel talentutviklings-plattform i kreativ selvrealisering for unge fra dalen.
Frivillig organisasjon som tilbyr alternative fritidsaktiviteter for barn, ungdommer og voksne, gjennom indisk dans og musikk.
Jeu.ici driver med tegning og modellering. Målet er å etablere konsulenttjenester innen leketøy og lekeplasser.
Jonas Wasa jobber med maleri og musikk. Han arbeider med komposisjoner der tynne lag med akrylmaling bygges opp for å skape en visuell verden som befinner seg mellom abstraksjon og figurasjon.
Joy Cornelia Forsman er tegner og maler, og vil skape et rom på Startblokka for å utforske og lære.
Kaare Ruud arbeider med skulptur, installasjon og tekst. Han blander funnet materiale samt objekter fra sitt barndomshjem for å skape ulike narrativer.
Kjersti Vetterstad er billedkunstner og jobber i medier som performance, installasjon, tekst, lyd, video og film.
Kraftverk design er både en online bruktbutikk med showroom og et designverksted som tilbyr tjenester og lokale produkter. Her er miljø, skaperglede og god design alltid i fokus!
Kud Dukad er en frivillig organisasjon som vil ta vare på tradisjon og kultur i Bosnia og Hercegovina.
Gartneri som fokuserer på inneplanter og grønnsaksplanter og ligger i Stillehagen.
Grafisk designer som jobber med utstillingsdesign, trykk og maleri.
Hobbykunstner som driver med maling, tegning, hekling, skulptur og trykk.
Kunstneriet er et trivelig toroms atelier der Maaike Lahaise både maler og stiller ut sine bilder.
Tilbyr alle tjenester innen innramming: av grafikk, maleri, objekt, plakater mm.
Moving Mamas skaper muligheter for og med innvandrerkvinner.
Nor skole er en frivillig forening som tilbyr undervisning i morsmål og leksehjelp til barn og ungdom.
NoTe er en nettskole godkjent av UDI og Kompetanse Norge. De tilbyr nettkurs i norsk med fokus på kvalitet og resultater. Alle lærerne har lang erfaring og snakker flytende norsk.
Har et hobbyrom for å lage klær, sko, broderi, tekstilkunst og mer.
RELOVE – Redesign Lokalt Verksted RELOVE er en frivillig organisasjon som sprer kunnskap om redesign og reparasjon av klær og tekstiler, gjennom kurs og workshops.
Reyna Event & Styling tilbyr planlegging og pynt av bryllup og events i Oslo og omegn.
Simon Daniel Tegnander Wenzel (1988) er en Oslo-basert billedkunstner og musiker. Han arbeider tverrfaglig med performance, video, lyd og installasjon.
Stiftelsen Opprop arbeider for at flere unge skal oppleve livsmestring og økt tilhørighet gjennom supplerende læringsarenaer.
Terje Abusdal er billedkunstner med bakgrunn fra Kunstakademiet i Bergen (KMD) og Danmarks Medie- og Journalisthøyskole i Aarhus.
Tharaniga Rajah er ein forfattar og omsettar frå Moi i Rogaland.
Tidsrommet er en bruktbutikk med gamle møbler og interiør.
Hverdagskunstner opptatt av å skape noe brukandes utifra avdankede t-skjorter, broderier og strikketøy.
Billedkunstner og humleambassadør. Torhild maler i en naturalistisk retning, der teknikken er olje på plate. Hun anvender mye gjenbruksmaterialer.
Utekontakten driver forebyggende og oppsøkende arbeid for ungdom som bor i Bydel Bjerke.
Wallop! leverer det meste innen profilering – nettsider, trykk, grafisk design, logoer, visittkort, profilklær, firmagaver, godteri og mye mer.
En ungdomsbedrift som selger håndlagde smykker med forskjellige perler og design for ungdommer som er motebevisste.
Yndling er drømmepop-prosjektet til Silje Espevik, med øvingslokaler/studio i Startblokka.

Virksomheter som har tatt steget videre.

Nordbach Adventures er opptatt av å skape mestringsfølelse og økt selvtillit gjennom opplæring og praktisering av friluftsliv.
Scroll to Top