Aktive Kvinner i Bjerke

En frivillig organisasjon som fokuserer på helsefremmende trening for innvandrerkvinner.

Om Aktive Kvinner i Bjerke

Aktive Kvinner i Bjerke har siden 2016 jobbet aktivt i lokalområdet for å tilby innvandrerkvinner trening og lavterskeltiltak med fokus på aktivitet som forebygger deres helse. Dette inkluderer alt fra trening og turer i skog og mark, til sosiale samlinger og seminarer med helserelatert innhold.

Hovedmålet for organisasjonen er å kunne hjelpe disse kvinnene med helsen, slik at de ikke opplever hindring i egen hverdag. Bak hovedmålet ligger også et mål om å motivere alle til bedre helse. Dermed er også trening med familien et fokuspunkt for oss i Aktive Kvinner i Bjerke.

Mandager og onsdager er det Aerobic med Aktive kvinner i Bjerke på Startblokka.

Om Sathiaruby Sivaganesh

Treningsinstruktør Sathiaruby (“Ruby”) Sivaganesh har vært en forkjemper i Bydel Bjerke for å tilby helsefremmende trening og tiltak for innvandrerkvinner siden 2006.

Trening og aktiviteter omfatter både inne- og utetreninger for å gjøre disse kvinnene (og deres familier) bedre kjent med lokalområdene, i tillegg til å ha det moro med helsefremmende aktivitet. I tillegg har hun gjennom organisasjonen hatt fokus på å arrangere kurs og seminarer med innhold relatert til helse, trening og ernæring.

Anerkjennelser av hennes arbeid inkluderer blant annet mottakelse av ildsjelsprisen (2016) og Oslo Frivillighetspris (2020), samt et innlegg i «Leve Lillomarka – Lillomarkas venner gjennom 50 år». Hun har også vært med i Oslo Open i 2019 (kampsport: Eskrima), hvor hun fikk to sølv medaljer og én bronse medalje. I tillegg er hun aktivt deltakende i friidrettsarrangementer for og av den norsktamilske befolkningen i Oslo, og hun har vært med på en rekke løp, deriblant Holmenkollen-stafetten og Folkets løp i Bydel Bjerke. Ruby har stor glede av turer i skog og mark, samt fjellturer som Romdalseggen, Prekestolen, Kjeragbolten og Galdhøgpiggen. Hun er også ambassadør i Bjerkesirkelen.

Det vil bli avholdt trening tre ganger i uken på Startblokka. Treningene vil være basert på aerobic og helsefremmende trening. Det vil bli inkorporert øvelser rettet mot kondisjon og styrke i treningene, og det vil bli brukt musikk for å holde aktivitetsnivået og humøret oppe. Treningene er forbeholdt for innvandrerkvinner i alle aldre. Ikke-medlemmer må betale en drop-in pris på kr. 70 per gang vedkommende deltar på en trening etter bekreftelse om plass av treningsinstruktør. Treningen vil være åpen for alle så lenge maksantallet på 20 personer ikke blir fylt opp av medlemmene (og ikke-medlemmer)


Aktive Kvinner i Bjerke arrangerer også trening og samlinger i skog og mark. Kom gjerne innom for en prat om deltakelse.

Scroll to Top