RELOVE

RELOVE - Redesign Lokalt Verksted RELOVE er en frivillig organisasjon som sprer kunnskap om redesign og reparasjon av klær og tekstiler, gjennom kurs og workshops.

Gjenbruk, redesign og omsøm

RELOVE er en frivillig organisasjon som har som formål å spre kunnskap om kreativt gjenbruk, redesign og omsøm av klær og tekstiler.

Vi tilbyr gratis kurs og aktiviteter for barn og unge i Oslo. Vi har tre satsingsområder: Bydel Bjerke, Oslo Syd og Bydel Gamle Oslo. Kursene i bydel Bjerke avholdes på Startblokka og Kulturhuset Veitvet i samarbeid med Nysirkus Bjerke.

Organisasjonen ble stiftet i 2015 på initiativ fra tekstilkunstner Eline Medbøe som holdt sy- og redesign kurs for unge jenter på Årvoll Gård siden 2013. Organisasjonen består av medlemmer som er opptatt av bærekraft og miljø. De frivillige i organisasjonen hjelper til med veiledning på kurs, på Sprette-kvelder hvor de gjør klar gjenbruksklær til kurs og gjennom å samle inn brukte klær og tekstiler. Alle aktivitetene er ledet av profesjonelle kursholdere med lokal-forankring. Vi retter oss spesielt mot lavinntektsfamilier og alle våre aktiviteter er støttet av ulike støtteordninger for å sikre at de skal være gratis for deltakerne.

Tekstilverksted

På Startblokka har vi etablert et tekstilverksted. Her avholder vi TEKSTILLAB på tirsdager. Der utvikler vi kursene våre og gjør klar gjenbruksmaterialer med frivillige og ungdommer som får opplæring og arbeidstrening. Vi holder familieverksted på tirsdager fra kl. 16-19 og Fix´it på fredager kl. 16-19. Verkstedet kan lånes av andre aktører på huset på onsdager og fredager. Ta kontakt for en avtale om å låne.

Vil du delta på våre gratis aktiviteter?

Vil du delta på våre gratis aktiviteter på Startblokka eller andre steder i Oslo? Les mer og meld deg på her: https://relove.hoopla.no/sales Se også en oversikt over alle aktiviteter her: https://www.relove.info/aktiviteter-1

Vil du bli kursholder?

Relove er på jakt etter flere kursholdere! Er du kunstner, designer eller har kunnskaper om søm- og redesign og erfaring med å jobbe med barn er det kanskje deg vi leter etter? Ta kontakt!

Scroll to Top